Múzeumpedagógiai programok

A világ legnagyobb iparművészeti és design múzeumaként ismert londoni Victoria and Albert Museum kiállításához kapcsolódóan szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt múzeumpedagógiai foglalkozásainkra.

A foglalkozások augusztus 15-től kérhetőek!

Kiállítás-látogatás múzeumpedagógiai vezetéssel (800Ft/fő)

A Victoria & Albert Museum kiállításának megtekintése során, gyerekek számára sokrétűen használható kiadvány segítségével ismerkedünk meg a kiállított műtárgyakkal. A hagyományos foglalkoztató füzetek, illetve sétálólapok helyett kis kártyák segítségével kapcsolunk össze különböző anyagú, funkciójú, témájú, azonos vagy részben azonos jelentéstartalommal bíró tárgyakat. A tárgyak alapos megfigyeltetésével, értelmezésével, összefüggések és/vagy különbségek feltárásával, az ebből eredő tanulságok levonásával segítjük elő az önálló felfedezést is.

Szervezett csoportok esetén a múzeumpedagógiai vezetéshez ingyenesen jár a kiadvány.

A múzeumpedagógiai kártyák borítólapja

Design szemlélet – Kiállítás látogatás múzeumpedagógiai vezetéssel és foglalkozással (1300 Ft/fő)

A design szemlélettel élményszerűen tudunk viszonyulni a környezetünkhöz, így nemcsak a végeredmény, hanem az alkotás folyamata is vonzóvá válik. A foglalkozás során különböző felületeket alakítunk ki egyéni elgondolások mentén, a kiállított műtárgyak motívumainak felhasználásával, melyeket új összefüggésbe helyezünk.

Téma 1: A füzetborító
A szünidő a pihenésé! Ez természetes, de a nyár végén, a szeptemberi iskolakezdés előtt sokan kapkodnak majd, mert nem tudják, hogy mibe csomagolják füzeteiket. Ha egy ötletes, design borítóra van szükséged, gyere el hozzánk, mi segítünk!

Téma 2: Bögre
Szeretnél egy olyan bögrét, ami csak a tiéd és nem keverik össze máséval, pl. otthon vagy a suliban? Kedvenc poharadat akár el is hozhatod, és a kiállításban látott, neked tetsző mintával dekorálhatod.

Tovább folyik korábban meghirdetett rajzpályázatunk, a Variációk egy támlára – A Thonet szék

Az 1851-es világkiállításon bronzérmet nyert Michael Thonet a modern gyártás – és formatervezés előfutárának tekinthető. A hengeres, tömör farúd meghajlításával megszülető híres szék, mint első sorozattermék a bécsi Daum Café nevű kávéház részére készült. A támlás székek világszerte népszerűvé váltak, ahogy a tervező neve is fogalommá lett. Támlásszékei sikerének titka az volt, hogy a megtervezett alaptípus állandó és variálható elemekből állt össze, és a háttámla kitöltésére száznál is több variációt tervezett.

A rajzpályázat szórólapja innen letölthető.

További információk honlapunkon.

Kategória: Uncategorized
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás